Potrivit datelor furnizate de Biroul Federal de Statistică al Germaniei, Destatis, preluate de AHK România, schimburile comerciale între Germania și România au însumat anul trecut 40,8 miliarde de euro. Ca urmare, România a ajuns pe locul 17 între partenerii comerciali ai Germaniei, în urcare trei poziții față de anul anterior.

Creșterea volumului schimburilor comerciale în 2023, comparativ cu 2022, este de 6,3%. Importurile din România s-au ridicat la 19,4 miliarde de euro (+9,8%), iar exporturile Germaniei către România au atins 21,5 miliarde de euro (+3,3). „România a urcat în topul partenerilor comerciali ai Germaniei. Acest fapt ne arată că dinamica relațiilor bilaterale de comerț între cele două țări se menține, în ciuda numeroaselor provocări. România reușește să convingă multe companii germane că este un amplasament de afaceri atractiv. Sunt interesate în special companiile care doresc să-și sporească reziliența față de lanțurile internaționale de aprovizionare, precum și cele care caută un amplasament investițional inovator pentru cercetare și dezvoltare în Europa”, spune Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

Cu acest volum al schimburilor economice, Germania rămâne primul partener comercial al României.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut