Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), în urma recesiunii economice, falimentele companiilor din Germania sunt în creștere vizibilă. Potrivit datelor preliminare ale Oficiului Federal de Statistică, numărul cererilor de insolvență a crescut în octombrie cu 22,4% față de anul precedent, după ce, în septembrie, se înregistrase deja o creștere de 19,5%, iar din iunie au fost rate constante de creștere de două cifre.

Cu toate acestea, nu va exista valul mult temut de falimente, a explicat Asociația germană a administratorilor judiciari și de insolvență (VID). Dimpotrivă, numărul insolvențelor în rândul companiilor este încă mult sub recordul din 2009. „Obligațiile de plată către administrațiile fiscale și casele de asigurări de sănătate cauzează dificultăți financiare în special companiilor mici”, a explicat președintele VID, Christoph Niering. Totuși cererile de intrare în insolvență au scăzut în octombrie.

În august, s-au înregistrat 4,6 insolvențe raportate la 10.000 de companii, iar cele mai multe din domeniile de transport și depozitare, cu 9,9 cazuri. Au urmat apoi serviciile pentru întreprinderi, care includ și agențiile de muncă temporară, cu 7,7 cazuri. Cea mai mică rată a insolvențelor, cu 0,6 cazuri la 10.000, de firme s-a înregistrat în rândul furnizorilor de energie, mai scrie AHK.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut