Transportul devine din ce în ce mai eficient în Orientul Mijlociu, acum că sistemul TIR funcționează şi în Qatar, care astfel devine al cincilea din cele șase state membre ale Consiliului de Cooperare pentru Statele Arabe din Golf (CCASG, fost Consiliul de Cooperare al Golfului, CCG) care aderă la Convenţia TIR. TIR va ajuta la accelerarea lanțurilor de aprovizionare din Qatar, mai ales că statul va găzdui o serie de evenimente internaționale majore în următorii ani, inclusiv Cupa Mondială FIFA 2022. Acest lucru va asigura livrări sigure și în timp util către și dinspre Qatar, a declarat IRU.

TIR este singurul sistem global de tranzit care permite transportul mărfurilor dintr-o țară în alta în compartimente sigilate care sunt controlate de vamă printr-un sistem multilateral, recunoscut reciproc și susținut de ONU. Pe lângă sprijinul pentru transportul rutier de mărfuri, TIR reprezintă, de asemenea, un instrument excelent de facilitare a comerțului pentru transportul multimodal, inclusiv activități de tip Ro-Ro, transporturi maritime de containere și pe calea ferată.

Ministrul Transporturilor și Comunicațiilor din Qatar, ES Jassim Saif Ahmed Al-Sulaiti, a declarat: „Implementarea sistemului TIR în Qatar este un pas înainte pentru conectarea sistemului de transport al Qatarului la nivel regional și global, în vederea creșterii schimburilor comerciale și a sprijinirii schimburilor economice între țări, ceea ce va impulsiona munca noastră în dezvoltarea unui transport terestru durabil, pe lângă consolidarea relațiilor între Qatar și organizațiile ONU în domeniul transporturilor. Transportul cu sistemul TIR este unul dintre cei mai importanți factori de atracție a investițiilor în domeniul serviciilor logistice și al tuturor celorlalte industrii relevante.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare