Discounterul german Aldi a achiziționat 400 de supermarketuri Winn-Dixie și Harvey’s Supermarket în cinci state americane (Alabama, Florida, Georgia, Louisiana și Mississippi).

Într-o declarație, discounterul a spus că achiziția face parte dintr-o cesionare mai mare a afacerii Southeastern Grocers către diverse entități.

„A fost momentul potrivit pentru a construi pe baza impulsului nostru de creștere și a ajuta locuitorii din sud-est să economisească din costurile cu alimentele. Tranzacția sprijină strategia noastră de creștere pe termen lung în Statele Unite, inclusiv planurile de a adăuga 120 de magazine noi la nivel național în acest an, pentru a ajunge la un total de peste 2.400 de magazine până la sfârșitul anului”, a declarat Jason Hart, CEO, Aldi SUA.

Potrivit European Supermarket Magazine, Aldi a ajuns în sud-estul Statelor Unite la mijlocul anilor 1990 și a deschis recent un sediu regional în Loxley, Alabama, al 26-lea la nivel național.

Până în prezent, a investit aproximativ 2,5 miliarde de dolari în regiune și intenționează să deschidă 20 de magazine în zonă până la sfârșitul anului, ca parte a unor eforturi de deschidere a 120 de locații la nivel național.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut