Discounterul german Aldi intenționează să deschidă 20 de supermarketuri în Portugalia în acest an și să creeze 450 de locuri de muncă suplimentare. Matosinhos, Guimarães, Palmela și Loulé sunt câteva dintre locațiile pentru noile magazine, a menționat retailerul.

Aldi a deschis în Portugalia trei noi magazine de la începutul lui 2022, ridicând totalul la 108, dar planifică să opereze 200 de magazine până în 2025, acoperind noi zone, cum ar fi Lourinhã, Alcobaça, Viana do Castelo, Famalicão, Abrantes, Oliveira do Hospital și Beja.

În plus, retailerul plănuiește să-și continue strategia de a-și spori oferta în centrele urbane prin formate de magazine de proximitate.

Pentru a-și susține extinderea rețelei, Aldi face și investiții în infrastructura sa de suport logistic, deschizând recent un nou centru de distribuţie în Moita – cel mai mare din ţară şi unul dintre cele mai mari din grupul Aldi Nord. Cu o suprafață totală de 57.000 m2, noul centru va permite retailerului alimentar să aprovizioneze magazinele într-un mod mai eficient.

De asemenea, Aldi Portugal investește 50 de milioane de euro într-un nou centru logistic în Santo Tirso, cu o suprafață de 40.000 m2. Acesta va avea 80 de docuri de încărcare/descărcare pentru camioane și 200 de locuri de parcare și este programat să fie finalizat în 2024.

CEO-ul Aldi Portugalia, Wolfgang Graff, se așteaptă ca a doua jumătate a lui 2022 să fie „o perioadă de mare creștere și consolidare”.

Comentând dificultățile actuale cu care se confruntă sectorul retailului alimentar, el a spus: „Compania caută în mod continuu alternative pentru a atenua riscurile și a minimiza posibilele impacturi asupra consumatorilor.”

Retailerul continuă să se concentreze pe producția locală și să își întărească relația cu furnizorii și comunitățile locale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare