Trei companii feroviare au încheiat o alianță la 14 decembrie 2021 pentru a dezvolta transportul feroviar de marfă între China și Europa: Austrian Rail Cargo Group, maghiarii de la Cer Cargo Holding și Russian Rzd Logistics (controlat de Jsc Russian Railways)

Până în prima jumătate a anului 2022, cele trei companii vor activa un joint-venture care se va ocupa de construcţia unui hub în oraşul maghiar Zahony, situat în partea de est a țării. Noua alianţă va oferi servicii în special pentru transporturile către sudul Europei și zona balcanică.

Ungaria a fost prima țară europeană care s-a alăturat inițiativei chinezești One Belt One Road pentru dezvoltarea unor colaborări cu țările din Est. În 2020, exporturile din China către Ungaria au crescut cu 26% față de anul precedent, iar exporturile cu 24%. Investițiile companiilor chinezeşti în Ungaria depășesc cinci miliarde de euro și 16.000 de oameni lucrează în țară pentru firme originare din China.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut