Alibaba, ale cărei investiții în Turcia au depășit deja 1,4 miliarde de dolari, a anunţat că intenţionează să investească alte 2 miliarde de dolari aici, prin intermediul platformei turce de tranzacționare online Trendyol. Președintele grupului Alibaba, Michael Evans, care a declarat că își vor gestiona operațiunile europene din Turcia, a discutat despre investiţii în timpul unei întâlniri de la Istanbul cu președintele Recep Tayyip Erdogan.

Investițiile companiei chineze Alibaba Group în platforma online Trendyol din Turcia îi vor permite acesteia din urmă să investească în cloud computing în Ankara și într-un centru pentru operațiuni de export pe aeroportul din Istanbul.

Platforma Trendyol a fost fondată de antreprenorul turc Demet Mutlu în 2010. În 2018, Alibaba a început să investească în proiect, iar în prezent ponderea companiei chineze în acesta este de 86,5%. Pentru prima dată, Trendyol a realizat un profit operațional în Turcia pentru perioada aprilie-iunie 2023. De la 1 aprilie 2022 până la 31 martie 2023, potrivit South China Morning Post, rata de creștere a comenzilor Trendyol a crescut cu 47% de la an la an, iar vânzările brute în lire au crescut cu 110%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut