La câteva luni de la deschiderea oficială a hub-ului eWTP pe aeroportul din Liège, gigantul chinez de comerț electronic Alibaba se pregătește deja să-și extindă activitățile, printr-un plan care se întinde pe 2022/2023.

Noul CEO al aeroportului din Liège, Laurent Jossart, a fost cel care a împărtășit câteva detalii despre acest proiect. În timp ce prima fază a inclus un depozit de 33.000 m2 și generează în prezent o medie de patru zboruri pe zi, fazele 2 și 3 vor crește acest total la 15 zboruri pe zi și vor necesita construirea suplimentară a 90.000 m2 de depozitare. De asemenea, va exista un impact semnificativ asupra traficului rutier, deoarece Cainiao Logistics (filiala de logistică a lui Alibaba) va crește de la actualele 60 de camioane pe zi, la maximum 500 de camioane/zi. De asemenea, Laurent Jossart estimează că vor fi create 900 de noi locuri de muncă, pe lângă cele 300 de locuri de muncă deja existente.

Această creștere a activității va fi binevenită pentru aeroportul din Liège, deoarece Fedex își reduce activitatea de la 315.000 la 138.000 de tone de mărfuri pe an, iar frecvenţa zborurilor, de noapte în special, va scădea cu 64%. În aceste împrejurări (la care trebuie adăugate consecințele războiului din Ucraina și interdicția de zbor impusă aeronavelor rusești), Laurent Jossart se așteaptă la o scădere foarte ușoară a traficului în 2022, de la 1,41 milioane de tone, la 1,4 milioane de tone.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare