Până în martie, în zilele de sâmbătă, traficul intens nu este permis pe autostrăzile Inntal și Brenner, anunţă Ministerul Transporturilor din Austria.

În zilele de sâmbătă, până la începutul lui martie, pe autostrada Inntal (A12) și pe autostrada Brenner (A13) se aplică noi interdicții de conducere în timpul iernii. Aceastea au început de sâmbătă, 5 februarie, și se aplică vehiculelor de peste 7,5 tone pentru călătorii către sau prin Italia sau Germania. Ultima sâmbătă în care se aplică interdicțiile de conducere este 5 martie. Acestea durează de la 7 a.m. la 3 p.m.

Motivul invocat este „creșterea obstacolelor în trafic” în călătoriile de iarnă, subliniază Verkehrs Rundschau. Interdicțiile de conducere pe timpul iernii, emise de Ministerul Transporturilor din Austria conțin și excepții. Acestea se referă, de exemplu, la șoferii de camion care pot dovedi că reședința lor principală este în Austria sau că se îndreaptă către sediul companiei lor de acolo. Toate celelalte camioane trebuie să fie parcate înainte de a trece granița în Austria. Excepții se aplică și transportului de animale, transportului de mărfuri către aeroporturi și călătoriilor în transportul combinat feroviar-rutier de marfă.

Asociația italiană Anita a exprimat critici puternice față de interdicțiile de conducere, acuzând „consecințele practice grave”. „Este o măsură restrictivă suplimentară a guvernului tirolez care nu are nimic de-a face cu protecția mediului și siguranța rutieră”, e de părere președintele Anita, Thomas Baumgartner. Transportatorii se aşteaptă la blocaje de trafic de îndată ce interdicțiile de conducere se ridică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare