După o creștere neîntreruptă începută în 2016, Amazon Air încetinește și, potrivit unor rapoarte de presă din SUA, din mai 2023 nu va reînnoi contractul de închiriere cu Air Transport Services Group (ASTG) pentru opt aeronave B767-200F. În prognoza ASTG privind flota, publicată pe 6 februarie 2023, compania spune că va retrage trei unități, în timp ce celelalte cinci vor fi închiriate altor companii sau vândute. În plus, B767F suplimentare închiriate de ASTG către Amazon sunt de așteptat să-şi reducă orele de funcționare în prima jumătate a lui 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Ştirea apare la câteva săptămâni după cele referitoare la încetinirea dezvoltării noilor platforme logistice – care se întâmplă mai ales în SUA, din cauza contracției economiei, și deci a vânzărilor online – așteptate pentru prima jumătate a acestui an. Rămâne de văzut dacă acest lucru afectează și declarația Amazon din octombrie 2022 privind închirierea a zece aeronave A330-300 convertite din pasageri în cargo. Se preconizează, potrivit Trasporto Europa, că aceste aeronave vor fi închiriate de la Altavair și operate de Hawaiian Airlines.

Transportul aerian expres nu suferă doar la Amazon. În ultimele săptămâni au apărut vești despre încetinirea activităților și celor doi principali operatori globali, FedEx și DHL.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare