Potrivit unui sondaj realizat de Freight Waves, randamentul Amazon în logistica e-commerce pare să scadă, cel puțin în SUA, unde a încetinit sau chiar a anulat construcția a cel puțin 16 platforme logistice. Mai exact, Amazon a anulat construcția a 4 fabrici, a amânat deschiderea altor 9 într-un interval de la câteva săptămâni la câțiva ani, iar în celelalte cazuri ar fi subînchiriat spațiul sau ar fi suspendat programul pe termen nelimitat, din iunie.

Cifrele din comerțul electronic sună ca un semnal de alarmă. Pierderea netă a Amazon a fost de 3,8 miliarde de dolari în primul trimestru din 2022, în timp ce, în aceeași perioadă din 2021, compania a înregistrat un profit de 8,1 miliarde de dolari. Freight Waves raportează o declarație a CFO Amazon, Brian Olsavsky, conform căreia compania are un exces de capacitate în rețea, care a obligat-o să reducă programul de construcție întocmit cu 18-24 de luni mai devreme.

Statisticile din SUA arată că, în primul trimestru, vânzările online din Statele Unite au crescut cu 2,4% față de aceeași perioadă a anului precedent, dar ponderea față de vânzările tradiționale a scăzut. Cauzele pot fi relaxarea restricțiilor pandemice și creșterea inflației.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare