Pentru a ajuta clienţii şi vânzătorii să facă alegerile potrivite, retailerul online Amazon a început să afișeze avertismente despre produsele care sunt returnate frecvent în magazinul său online din SUA, încercând astfel să combată comercializarea produselor contrafăcute şi cu un standard necorespunzător. Inițiativa, care în prezent a fost implementată în Statele Unite, s-ar putea extinde în curând şi în Europa.

Retailerii din e-commerce au înregistrat în timpul pandemiei de Covid un număr record de returnări de produse, număr care rămâne în continuare mai mare decât înainte de pandemie, scrie The Verge. La Amazon, returnarea unui produs este de obicei gratuită pentru clienți, încărcând retailerul cu costul ridicat al gestionării retururilor.

Gigantul online introduce acum etichete de avertizare pentru a încuraja clienții să acorde mai multă atenție informațiilor despre produse și recenziilor. De exemplu, un produs cu o astfel de etichetă de avertizare, deși este acoperit de recenzii pozitive, ar trebui să ridice suspiciuni.

Platforma Amazon se luptă în mod clar să combată produsele contrafăcute și cu standarde necorespunzătoare, care sunt adesea însoțite de recenzii false. Prin urmare, vânzătorii acestor produse sunt obligaţi de afişarea acestei etichete să-și revizuiască ofertele.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare