Pe 25 august 2021, Amazon a anunțat înființarea depozitului de sortare Pioltello, în estul landului interior al Milano, care, când va fi complet operațional, va angaja 120 de persoane pe termen nelimitat, douăzeci ca operatori de depozite angajați de Amazon și o sută ca șoferi ai transportatorilor terţi care livrează pe ultima milă. Într-o notă, compania explică faptul că „noua facilitate va permite Amazon să-şi îmbunătățească în continuare procesele de last mile, atât în gestionarea comenzilor, cât și în viteza de livrare către clienți, în special în Milano și zona de nord“.

Depozitul, care are o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați, este a zecea unitate logistică construită de Amazon în Lombardia, fiind flancată de un centru de sortare în Casirate d’Adda, un centru de distribuție urbană Prime Now și Fresh în Milano și de șase depozite de sortare situate în Milano, Origgio, Buccinasco, Peschiera Borromeo, Burago di Molgora și Castegnato.

În următoarele săptămâni va intra în funcțiune şi centrul de distribuție Cividate al Piano din provincia Bergamo, unde vor fi generate 900 de noi locuri de muncă permanente în termen de trei ani de la deschidere. Astăzi, Amazon are aproape 1.800 de angajați pe termen nelimitat în Lombardia, număr care se va ridica la 2.300 până la sfârșitul lui 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut