Amazon s-a alăturat IRU pentru a activa în domenii esențiale pentru lanțul său mare de parteneri logistici și pentru sectorul global de transport rutier. Provocările comune includ sustenabilitatea și decarbonizarea, siguranța rutieră și inteligența artificială.

Vicepreședintele Amazon Transportation Services UE, Andreas Marschner, a declarat: „Suntem încântați să ne alăturăm comunității IRU. Succesul Amazon și al partenerilor depinde de o voce credibilă, de încredere, care să înțeleagă, să susțină și să conducă la un consens asupra subiectelor cruciale pentru munca noastră și industria transporturilor.”

Secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, a adăugat: „În calitate de lider mondial de e-commerce și logistică, Amazon este un jucător cheie în transportul rutier, cu una dintre cele mai mari flote de camioane, dube și alte vehicule de livrare din lume. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pe o serie de probleme importante, cum ar fi decarbonizarea și siguranța rutieră.”

Amazon a creat Amazon Transportation Services și Amazon Logistics, organizații ce activează în parteneriat cu mii de IMM la nivel global, inclusiv pentru transportul pe distanţe lungi și livrările last mile.

Amazon este dedicat durabilității, tehnologiei curate și combaterii schimbărilor climatice. În 2019, compania a co-fondat Climate Pledge, angajându-se să folosească 100% energie regenerabilă până în 2025 și să ajungă neutru de carbon până în 2040. Pentru asta, Amazon a dezvoltat Shipment Zero, un program prin care 50% din toate livrările sunt fără emisii de carbon până în 2030, printr-o combinație de vehicule cu emisii zero, ambalaje durabile, energie regenerabilă și eficiență intermodală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut