Amazon a decis să închidă o serie de centre logistice, fără însă să să renunțe sau să amâne construcția planificată a noi centre logistice, pe o suprafaţă totală de 25 de milioane m2. După cum relatează Supply Chain Dive, compania, al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, a început anul prin anunţul disponibilizării a 18.000 de angajați.

În total, în SUA, Amazon a renunţat, închis sau amânat 99 de facilități logistice. În același timp, sunt închise și 21 de unități din alte țări. „Ca întotdeauna, ne evaluăm în mod firesc rețeaua pentru a ne asigura că se potrivește nevoilor noastre de afaceri și pentru a îmbunătăți experiența pentru angajații, clienții, partenerii și șoferii noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Steve Kelly, citat de Supply Chain Dive.

Două tipuri de facilități în special sunt afectate de reducerile Amazon – centrele de livrare, de unde sunt ambalate și trimise comenzile, şi stațiile de livrare, care pregătesc mărfurile pentru last mile, până la ușa clientului.

Însă, chiar dacă închide un număr mare de centre logistice, compania încă are planuri să finalizeze construcția unui număr mare de noi facilități. În total, există planuri pentru 231 de noi centre logistice cu o suprafață totală de aproximativ 25 de milioane de metri pătraţi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare