Amazon a decis să închidă hub-ul său central european de transport aerian de pe aeroportul german Leipzig. Ca urmare, circa 400 de angajați își vor pierde locul de muncă, dar Amazon spune că cercetează posibilitatea ca personalul să lucreze în alte depozite Amazon din Germania.

Gigantul american de e-commerce Amazon va închide hub-ul de pe aeroportul german Leipzig/Halle, după cum a anunţat un purtător de cuvânt al companiei. Închiderea, care se explică printr-o „ajustare a rețelei logistice”, va afecta 400 de locuri de muncă, dar angajații vor avea posibilitatea de a solicita un transfer la un alt loc de muncă din Germania al retailerului.

Amazon are și un centru de distribuție la aeroport, iar grupul a subliniat că va continua să fie activ pe aeroport în viitor, scrie Nieuwsblad.be.

Centrul din aeroport a fost deschis în 2020 pentru a permite livrări mai rapide. Însă, în timpul pandemiei, rețeaua logistică a fost extinsă și în sudul Europei, ceea ce înseamnă că nu mai sunt necesare conexiuni de zbor din Leipzig. Încă nu este clar când își va închide hub-ul ușile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut