Gigantul online Amazon a anunțat planuri de a închide trei centre de livrare în Marea Britanie, ceea ce va afecta 1.200 de locuri de muncă.

Compania intenționează să renunţe la depozitele din Hemel Hempstead, Doncaster și Gourock din vestul Scoției. Tuturor lucrătorilor afectaţi de reducere li se vor oferi posturi în alte centre Amazon existente, însă pare puțin probabil ca cei 300 de lucrători de la unitatea Gourock să-şi dorească să se mute, deoarece nu există o altă unitate Amazon în apropiere, așa cum este cazul celorlalte două centre. Potrivit The Guardian, un purtător de cuvânt al Amazon a declarat: „Ne evaluăm mereu rețeaua pentru a ne asigura că se potrivește nevoilor noastre de afaceri și pentru a îmbunătăți experiența pentru angajați și clienți. Ca parte a acestui efort, este posibil să închidem site-uri mai vechi, să îmbunătățim facilitățile existente sau să deschidem noi locații. Am lansat o consultare privind închiderea celor trei centre de livrare în 2023.”

Închiderea celor trei unităţi are loc în timp ce compania intenționează să deschidă două noi centre mari de livrare – în Peddimore în West Midlands și Stockton-on-Tees în nord-est. Se preconizează că aceste depozite Amazon vor angaja 2.500 de oameni în următorii trei ani.

Schimbările apar pe măsură ce cumpărătorii își reduc cheltuielile, în contextul incertitudinii economice globale. Compania a preluat personal în ultimii ani, pe măsură ce s-a extins în noi domenii, inclusiv produse alimentare, tehnologie proprie și modă, iar costurile la depozitele și operațiunile de livrare ale Amazon au crescut, deoarece deficitul de muncitori, în special operatori de stivuitoare și şoferi de camioane, au forțat compania să mărească salariile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare