Ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cel mai mare retailer online din lume, Amazon, a oprit livrarea de produse către clienți privați din Rusia și Belarus.

Grupul a anunțat, de asemenea, că va bloca utilizatorii din Rusia să acceseze serviciul său de streaming Prime Video până la o nouă notificare. În plus, Amazon nu mai vrea să accepte acolo comenzi pentru „Lumea Nouă” – singurul joc video pe care compania îl vinde direct în Rusia.

„Tinând cont de situaţia actuală din Rusia şi Ucraina, am luat măsuri suplimentare în regiune. Am suspendat expedierea de produse către clienţii din Rusia si Belarus”, a postat Amazon pe blogul propriu, după cum notează BFM TV.

De asemenea, Amazon a decis să închidă atât piața sa online, cât și platforma cloud AWS pentru noi clienți din Rusia și Belarus. Grupul subliniază că nu operează centre de date, infrastructură sau birouri în Rusia. De asemenea, Amazon are de multă vreme o politică de a nu face afaceri cu guvernul rus. Grupul lucrează îndeaproape cu organizațiile IT pentru a ajuta Ucraina să se protejeze împotriva atacurilor cibernetice.

Amazon a donat până acum 5 milioane de dolari celor afectaţi de război şi continuă să dubleze donaţiile propriilor angajaţi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare