Compania, citată de Daily Mail şi Bloomberg, spune că măsura ar putea crește numărul solicitanților de locuri de muncă şi cu 400%.

După ce și-a relaxat propriile reguli în acest domeniu, Amazon îi sfătuiește partenerii, companii mici de livrare care operează autoutilitare pentru gigantul de comerț electronic, să înceteze testarea pentru consumul de marijuana a șoferilor săi actuali sau potențiali, din cauza lipsei de solicitanți pentru aceste posturi.

Potrivit companiei americane, această decizie ar putea crește numărul solicitanților de locuri de muncă în UE cu 400%, deoarece un astfel de test reduce numărul lucrătorilor potențiali cu 30% .

Cu toate acestea, companiile de livrare nu se grăbesc să elimine această cerință, deoarece sunt îngrijorate de implicațiile de răspundere în statele în care consumul de canabis rămâne ilegal. De asemenea, ei cred că eliminarea acestor teste i-ar încuraja pe șoferi să fumeze „iarbă“ înainte de a începe ziua de lucru. „Dacă unul dintre șoferii mei are un accident și ucide pe cineva, iar testul este pozitiv, aceasta este problema mea, nu a lui Amazon“, a spus unul dintre partenerii companiei.

În iunie 2021, Amazon a anunțat că cei care solicită locuri de muncă în birourile și depozitele sale nu vor mai fi supuși testării de droguri pentru canabis. Nu a durat mult până când compania a început să sugereze partenerilor săi de livrare să facă același lucru.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut