Clienții platformei de comerț electronic Amazon care primesc bunuri de la centrele de distribuție europene nu vor mai recepţiona produsele în pungi de plastic de unică folosință, acestea fiind înlocuite cu pungi flexibile de hârtie sau pungi de carton reciclabile. Acest lucru se referă la toate expedierile de articole vândute direct de Amazon sau de către comercianții terți care utilizează serviciul Fulfillment by Amazon. Livrările mari de produse vor continua să aibă loc în cutii de carton. În plus, Amazon crește numărul de produse care pot fi expediate în ambalajul original al producătorului, cu adăugarea unei etichete cu adresa.

Clienții vor mai putea însă primi pungi de plastic în unele cazuri, cum ar fi atunci când produsul este furnizat direct de la producător sau dacă există produse care s-ar putea răsturna. În cazul mărfurilor fragile, Amazon va continua să folosească folie cu bule.

Pe lângă schimbarea materialului, Amazon lucrează și la reducerea acestuia, redimensionând pachetele pentru a se potrivi cu dimensiunea produselor. Compania spune că a redus greutatea ambalajelor de ieșire per transport cu mai mult de 38% din 2015 și a eliminat mai mult de 1,5 milioane de tone de material de ambalare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare