Amazon a prezentat Laboratorul European de Inovare din Vercelii (nordul Italiei), conceput pentru a îmbunătăți experiența angajaților prin dezvoltarea de tehnologii avansate, mai sigure. „Punem siguranța angajaților pe primul loc și căutăm în mod constant modalități de a îmbunătăți siguranța muncii în locațiile noastre. De fapt, dorim să devenim cel mai sigur loc de muncă din lume – în toate domeniile companiei noastre”, spune Stefano Perego, VP Fulfillment Center Operations în Europa, al Amazon. De aceea, compania continuă să investească în tehnologii și instruire pentru angajați. „Interacțiunea între oameni și robotică, în care tehnologia îmbunătățește experiența angajaților, este unul dintre marile succese din istoria Amazon.”

Laboratorul reunește o colecție de inovaţii de înaltă tehnologie, pentru Amazon Operations. De la introducerea primelor tehnologii robotice în urmă cu aproape zece ani, Amazon a creat peste un milion de roluri noi. Numai în Marea Britanie, Amazon are 45.000 de angajați, mulți lucrând la Amazon Operations, ajutând la alegerea, împachetarea și livrarea comenzilor clienților.

Laboratorul se concentrează pe testarea și dezvoltarea viitoarelor tehnologii pentru a contribui la îmbunătățirea siguranței în unităţile din Europa, sprijinind în același timp angajații în activitatea lor zilnică. Noile tehnologii de asistență includ:

– Sistem de sortare pentru articole: un sistem complet automatizat de sortare pentru articole individuale, destinat să reducă tensiunea musculară, deoarece angajații nu mai trebuie să caute articole în saci sau cutii.

– Robot pentru paleţi: un braț robotizat mare, care elimină necesitatea de a folosi stivuitoare pentru a transporta paleți și care mută automat articolele dintr-un loc în altul.

– Dispozitiv de ridicare: o mașină care ridică toate cutiile și le plasează automat pe benzi transportoare.

– Vehicule ghidate automat: roboți de asistenţă, similari unităţilor Amazon Drive, care trec automat prin site și transportă articole pentru oameni, reducând distanţele de parcurs pe jos și atenuând nevoia angajaţilor de a împinge și trage cărucioare și cutii. Acești roboți au senzori și urmează rute pre-programate pentru a evita coliziunile cu oamenii sau mașinile.

– Roboți de sortare: brațe robotice mai mici, concepute pentru a prelua sarcinile repetitive, cum ar fi ridicarea sau stivuirea, permițând angajaților să se concentreze asupra acţiunilor pe care roboții nu le pot face.

Amazon foloseşte aceste vehicule ghidate automat şi în Polonia și Marea Britanie. De asemenea, echipamentele de ridicare vor fi introduse în Polonia și Marea Britanie, în vreme ce roboţii pentru paleţi sunt utilizați în Italia, Spania, Germania, Polonia și Marea Britanie. Roboţii de sortare sunt utilizaţi în Italia, Spania, Germania și vor fi introduşi şi în Polonia, Franța și Marea Britanie în cursul acestui an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare