Amazon plănuiește să genereze peste 6.000 de noi locuri de muncă în Germania până la sfârșitul anului 2022 – majoritatea în industria logistică.

Gigantul logistic Amazon a crescut semnificativ, inclusiv în contextul pandemiei, și acum are nevoie de mai mulți angajați în Germania. Prin urmare, compania americană intenționează să creeze peste 6.000 de noi locuri de muncă până la sfârșitul anului. Acest lucru ar însemna că numărul de angajați din Germania ar ajunge la 36.000 până la sfârșitul anului 2022, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Deși marea majoritate a locurilor de muncă sunt preconizate în logistică, există și posturi vacante în mecatronică, management și recrutare, dezvoltare de software și IT. Până la sfârșitul lui 2022, este de așteptat ca 300 de stagiari și studenți duali să lucreze în logistică, în primul rând în domenii tehnice.

Angajații din logistică, ale căror condiții de muncă sunt criticate în mod repetat de sindicate, câștigă echivalentul a cel puțin 12 euro brut pe oră la Amazon, notează newsrnd.com. Potrivit companiei, după 24 de luni, angajații Amazon din Germania primesc în medie în jur de 2.750 de euro brut pe lună.

Din 2010 până în 2020, Amazon a investit peste 36,5 miliarde de euro în Germania, o mare parte din investiții fiind destinate locurilor de muncă și dezvoltării și extinderii infrastructurii.

Amazon deţine peste 100 de locații și aproximativ 17 centre logistice în Germania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare