Producătorul elveţian de ambalaje din carton Tetra Pak a investit aproape 30 de milioane de euro în proiecte de reciclare și durabilitate în 2022 și intenționează să crească acest lucru în următorii ani la 40 de milioane de euro anual. Compania din Lausanne a făcut acest anunț înainte de Ziua Pământului, care are loc pe 22 aprilie.

Potrivit European Supermarket Magazine, compania face investiția în conformitate cu obiectivele sale privind colectarea și reciclarea cutiilor de carton pentru băuturi. Tetra Pak sprijină ambiția industriei de ambalare de a crește rata de colectare a cutiilor de băuturi la 90% și rata de reciclare la 70%, în UE, până în 2030. „Trebuie să ne îndepărtăm de modelul liniar, către o economie circulară mai conectată. Dar o soluție circulară nu înseamnă o singură persoană sau o entitate – oamenii de știință, factorii de decizie, reciclatorii, actorii din industrie și cetățenii trebuie să lucreze împreună”, a declarat Markus Pfanner, vicepreședinte pentru operațiuni de sustenabilitate la Tetra Pak.

Acesta a precizat că proiectele sale recente de colaborare s-au concentrat pe crearea unei capacități suplimentare de reciclare, creșterea ratelor de colectare și asigurarea faptului că materialele din care sunt fabricate cutiile de băuturi, post-consum, pot reintra în economie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare