Amenzile uriașe pentru supraîncărcare nu îi sperie deloc pe transportatorii ucraineni. Recent, Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Siguranța Transporturilor (Ukrtransbezopasnost) a oprit un camion care avea o greutate de 146 de tone, adică de peste trei ori limita permisă.

În timpul unei inspecții comune a Direcției Interregionale de Sud a Ukrtranssecurity și a Direcției de Investigații Strategice a Poliției Naționale din regiunea Odesa, au fost identificate cinci camioane cu depăşiri evidente ale standardelor totale de greutate. Aceste vehicule cu numere turceşti de înmatriculare veneau din portul comercial maritim de stat Reni, transportând părți de turbine eoliene.

În timpul inspecției, experții au descoperit că cea mai mare masă totală a unui vehicul a fost de 146 de tone, faţă de 40 de tone permise, iar cea mai mică – 74 de tone. În plus, dimensiunile totale au fost depășite semnificativ. Totodată, șoferii nu dețineau documentele corespunzătoare care să permită transportul unor astfel de mărfuri.

Cel mai mare exces de dimensiuni a fost:

– înălțimea – 5 m (faţă de 4 m);

– lățime – 4,5 m (faţă de 2,6 m);

– lungime – 38 m (faţă de 22 m).

Până la obținerea autorizațiilor necesare, circulația camioanelor a fost interzisă. Inspectorii Ukrtransbezopasnost au întocmit cinci rapoarte privind încălcarea standardelor de dimensiune și greutate, conform cărora a fost aplicată câte o amendă de 68.000 de grivne (circa 2.200 euro) pentru fiecare încălcare. Drept urmare, valoarea totală a amenzii a fost de 349.000 de grivne (circa 11.300 de euro).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut