Inspectoratul de Transport Rutier (ITD) Lublin, din Polonia, a depistat un camion al unui transportator din Republica Moldova echipat cu un dispozitiv ilegal pentru falsificarea înregistrărilor tahografului.

Pe 27 iunie, la DK2 de lângă Miedzyrzec Podlaski, ofițerii ITD au oprit pentru control un camion aparținând unei companii de transport din Moldova care transporta alimente congelate către Belarus.

În timpul controlului tahografului, inspectorii au constatat că dispozitivul a suferit o modificare ilegală. A fost suficient ca șoferul să plaseze un mic magnet lângă cadrul radioului, iar dispozitivul a început să înregistreze odihnă în timpul conducerii.

Drept urmare, camionul a fost trimis la un service specializat, unde aparatul de înregistrare a fost readus la starea inițială. Împotriva transportatorului moldovean au fost inițiate proceduri administrative pentru achitarea unui depozit împotriva unei amenzi în valoare de 12.000 PLN (aproximativ 2.600 EUR). De asemenea, el trebuie să achite și reparația tahografului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare