Membri Gărzii Civile din La Rioja aparținând Sectorului Trafic au imobilizat un camion care circula cu marfa prost arimată, punând în pericol stabilitatea vehiculului și siguranța rutieră.

Acțiunea s-a desfășurat în Polígono de Cantabria – Logroño, după ce agenții au observat cum marfa dintr-un camion se balansa periculos, existând riscul să cadă carosabil și să producă un accident de circulație. Ca urmare, camionul a fost oprit, iar la control agenții au aflat că autovehiculul avea ITP-ul expirat și compania deținătoare nu avea autorizație de transport. În plus, șoferul nu avea nici certificatul CPC și nici foile de înregistrare a timpilor de conducere și de odihnă la bord din ziua curentă și din ultimele 28 de zile.

Din aceste considerente, autovehiculul a fost imobilizat și au fost procesate pedepsele administrative corespunzătoare pentru:

– transport de marfă fără autorizaţie, certificare sau licență: 601 euro;

– transport de marfă fără certificat CPC valabil: 2.001 euro.;

– lipsa de la bordul vehiculului a fișelor de evidență a timpilor de conducere și de odihnă pentru ziua curentă și pentru ultimele 28 de zile: 1.001 euro;

– conducerea unui camion cu marfa prost arimată sau în pericol de cădere: 200 euro;

– ITP expirat: 200 euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare