În Germania, managerul unei companii de transport din districtul rural Ostalbkreis a fost condamnat la o amendă de peste 5.000 de euro şi la închisoare cu suspendare pentru că a facturat incorect orele de lucru și a plătit salarii prea mici.

Directorul general, în vârstă de 71 de ani, nu a ținut corect evidența timpului pentru angajați, evitând astfel să achite contribuțiile la asigurările sociale și scăzând sub salariul minim. Ca urmare, instanța districtuală din Schwäbisch Gmünd l-a condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 5.145 de euro, potrivit Biroului vamal principal din Ulm.

Anchetatorii de la controlul financiar al muncii ilegale din Aalen au descoperit neconcordanțe în compania de transport încă din 2018, arată www.verkehrsrundschau.de. Programul de lucru trecut în documente de directorul general a fost incorect, iar salariile de cinci cifre pentru 15 angajați nu au fost plătite la timp vreme de câțiva ani. În plus, a angajat un șofer care apărea că lucrează de fapt pe cont propriu. Prejudiciul determinat pentru asigurările sociale s-a ridicat la 35.000 de euro.

Industria transporturilor este întotdeauna în centrul auditurilor financiare privind munca nedeclarată. Cu doar câteva săptămâni în urmă, 55 de oficiali de la Biroul vamal principal din Ulm au verificat un total de 153 de șoferi din curierat în timpul celor patru controale cheie din district și, în 21 de cazuri, au descoperit încălcări ale obligațiilor de raportare, nerespectarea salariului minim și munca nedeclarată.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut