Poliția rutieră germană a găsit în timpul unui control de rutină un camion slovac care era în mișcare de mai bine de 42 de ore fără oprire, iar echipajul format din doi fraţi folosea şi cardul tahograf al tatălui lor, arată Rhein-Neckar-Zeitung.

În după-amiaza zilei de 11 februarie, poliția rutieră a orașului Mosbach (statul federal Baden-Württemberg) a efectuat controlul vehiculelor comerciale pe autostrada federală B27, în vecinătatea Neckarzimmern. În acest context, a fost oprit şi un camion înmatriculat în Slovacia, care era condus de un echipaj format din doi frați, de 55 și 57 de ani.

La o verificare mai atentă, oamenii legii au constatat că tahograful conține un card de șofer aparținând tatălui acestora. Analiza datelor a relevat că vehiculul a fost în mișcare fără întrerupere mai mult de 42 de ore.

În momentul opririi, la volan se afla slovacul de 55 de ani, împotriva căruia poliţiştiii au declanșat acțiunea, semnalând infracțiunea la Parchet. Întrucât slovacii nu au un domiciliu permanent în Germania, au fost nevoiți să plătească un depozit pentru o amendă care se ridică la 8.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare