Deşi nimeni nu a fost rănit, iar pierderile financiare au fost limitate la avarierea unei aripi a unui automobil, în urma unui proces care a durat doi ani, șoferul unui camion a primit o amendă record pentru gheața căzută de pe acoperișul semiremorcii.

Potrivit cotidianului Aargauer Zeitung, citat de 40ton.net, totul a început pe autostrada elvețiană A1 în februarie 2021, când de pe o semiremorcă în mers au început să cadă blocuri de gheață, avariind aripa dreaptă a unei maşini Mercedes. Cu toate acestea, mașina lovită şi-a putut continua drumul, iar șoferul acesteia a urmărit camionul şi a anunţat poliţia pentru   strânge probe pentru proces.

În cadrul procesului, șoferului de camion i-a fost aplicată o amendă echivalentă cu 200 de euro, sub acuzaţia că a condus un vehicul în mod periculos. Şoferul însă s-a considerat nedreptăţit, pentru că în acea acea zi, dimineaţa curăţase acoperişul. De asemenea, i s-a părut că polițiștii nu au efectuat o anchetă completă, nu a fost audiat, iar acuzațiile s-au bazat doar pe o notă a poliției luată imediat după oprire. Ca urmare, șoferul a decis să se adreseze unei instanțe superioare, care s-a ocupat de dosar la sfârșitul anului trecut.

Curtea de apel din cantonul elvețian Aargau a respins argumentele șoferului, acesta neputând dovedi eficacitatea dezghețului de dimineață și îndepărtarea tuturor posibilelor fragmente de gheață de pe acoperiș şi nici că un nou strat de gheață nu s-a acumulat pe vehicul ulterior. Ținând cont de condițiile meteo din ziua respectivă, când temperaturile au oscilat între -5 și -10 gr.C, șoferul ar fi trebuit să anticipeze o astfel de eventualitate.

Instanța a respins recursul, considerând că raportul poliției constituie o probă suficientă. Instanța de apel a concluzionat că prima pedeapsă a fost prea blândă, majorând amenda pentru șofer de la 200 la 3.000 de euro și adăugând, de asemenea, şi 1.700 de euro pentru cheltuieli judiciare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare