Cu o amendă de 3.000 PLN (640 de euro) se poate alege un șofer în timpul unei inspecții rutiere în Polonia dacă nu şi-a curățat zăpada de pe vehicul, adică a condus cu un vizor răzuit pe parbriz sau cu o movilă de zăpadă pe acoperiș. În special a doua parte este importantă pentru șoferii profesioniști, care trebuie să curețe şi zăpada de pe semiremorci iarna.

După cum prevede Legea revizuită a circulației rutiere din Polonia, fiecare vehicul implicat în traficul rutier trebuie să fie întreținut astfel încât să nu reprezinte o amenințare pentru siguranța ocupanților săi sau a altor utilizatori ai drumului (formularea exactă este prevăzută la articolul 66 alineatul (1).)(1) și (5)). Astfel, prevederea se aplică și unui autovehicul acoperit cu zăpadă, care atunci când se deplasează pe carosabil se poate desprinde și impacta alți utilizatori ai drumului sau poate contribui la producerea unei situații periculoase. Această regulă se aplică nu numai caroseriei acoperite cu zăpadă, ci și plăcuțelor de înmatriculare și farurilor acoperite cu zăpadă, potrivit Truck Focus.

Până de curând, amenda pentru un vehicul necurăţat de zăpadă era mult mai mică, de 500 PLN (circa 106 euro) și 6 puncte de penalizare. În prezent, după modificarea tarifului, polițistul poate amenda șoferul cu o amendă de până la 3.000 PLN, însă numărul punctelor de penalizare a rămas neschimbat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare