Cetățenii din Marea Britanie și Ucraina, care au intrat în România în lunile martie și aprilie, au fost străinii care au cheltuit cel mai mult în țara noastră, realizând, împreună, 123.581 de tranzacții cu cardul, în valoare de aproape 16.431.491 lei.

Conform unei analize Global Payments, turiștii, dar și expații din Marea Britanie au cheltuit cei mai mulți bani în România în martie și aprilie. Aceștia au realizat plăți cu cardul de peste 9,3 milioane de lei prin terminalele Global Payments.

Dacă în aprilie britanicii au fost pe primul loc (cu 5,4 milioane de lei), în martie, cetățenii ucraineni au fost cei care au cheltuit cei mai mulți bani în România. Adică un record de 4,25 milioane de lei și aproape 34.000 de tranzacții realizate prin serviciile și tehnologia Global Payments.

Cheltuielile record ale cetățenilor ucraineni sunt, desigur, legate de numărul mare de refugiați care au ajuns în România, în lunile martie și aprilie. Conform Poliției de Frontieră Române, între 24 februarie şi 8 mai 2022, au intrat în România 891.726 de cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 926.255 ucraineni. „În medie, în martie, cetățenii ucraineni au cheltuit peste 125 de lei la fiecare tranzacție, scăzând la 108 lei per tranzacție, în  aprilie 2022. Destul de aproape, ca valoare, de cheltuielile turiștilor și expaților britanici, care au realizat tranzacții medii de 138,5 lei în martie și de aproximativ 154 lei în aprilie. Nu au fost cele mai mari tranzacții în aceste două luni, dar au fost numeroase și au generat un record al plăților cu cardul făcute de cetățenii ucraineni prin noi, în România”, a declarat Cătălin Moise, Country Manager Global Payments România. Ucrainenii au plătit cu cardul în principal produse achiziționate din supermarketuri și farmacii, dar şi combustibil, ulei pentru motor sau alte consumabile și articole auto. De asemenea, au plătit și pentru haine sau cazare.

Cehii au realizat cele mai mari tranzacții medii cu cardul în România – aproape 1.900 de lei în martie și peste 1.600 de lei în aprilie. Aceștia au realizat, în special, plăți în scop de business.

Cei care au venit din celelalte țări vecine au cheltuit sume considerabil mai mici în România, în aprilie. Cetățenii din Ungaria au realizat plăți cu cardul în valoare de 900.000 de lei, cei din Republica Moldova au cheltuit cam 478.000 de lei, iar cetățenii din Bulgaria, aproximativ 372.000 de lei.

Primele 4 locuri în clasamentul străinilor care au cheltuit bani în România au fost ocupate și schimbate în ultimele două luni între aceleași țări: Marea Britanie, Ucraina, SUA și Germania. În aprilie, cetățenii americani au ocupat a doua poziție, cu 3,3 milioane de lei cheltuiți, în timp ce germanii au ocupat locul 4, atât în aprilie (2,7 milioane lei), cât și în martie (1,7 milioane lei).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare