Ziarul francez France Bleu anunță arestarea și eliberarea ulterioară pe cauțiune a patru directori Gefco acuzați de implicarea în utilizarea ilegală a șoferilor, ca parte a unei anchete care a început în 2017, implicând și alte companii de transport rutier. În martie, Jandarmeria a arestat în total zece persoane, toate acuzate că au folosit șoferi de camioane din Polonia și Slovacia în Franța, fără a fi declarat acest lucru. Acestea au fost pedepsite cu până la zece ani de închisoare, fiind acuzate de circumstanțele agravante. Până în prezent Gefco nu a comentat știrile.
Tot în cadrul acestei anchete, magistrații l-au arestat pe proprietarul unei companii de transport din Rinul Superior acuzat că ar fi folosit 35 de șoferi în Franța de la patru companii pe care le-a înființat în Polonia și Slovacia. Ancheta a început în 2017 după un control rutier și a fost efectuată de Parchetul Vesoul.
În 2018, primele percheziții au avut loc în locuințele unor directori ai companiei de transport și au fost adunate mărturiile șoferilor. Anchetatorii au găsit, de asemenea, șoferi cazați lângă Vesoul în bungalouri „nesănătoase, cu condiții nedemne”. Ancheta a atras, de asemenea, atenția URSS, organismul francez de securitate socială, care estimează că a pierdut contribuții în valoare de 800.000 de euro în perioada 2015-2018.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare