Angajații Amazon din Marea Britanie plănuiesc noi acțiuni de protest după ce retailerul le-a oferit o creștere „ofensatoare” de 50 de pence pe oră la salariul de bază.

Retailerul a anunțat că va crește salariul minim al angajaţilor cu 50p, la 11-12 lire sterline pe oră, începând din aprilie. Angajaţii însă au respins majorarea, cerând în continuare un salariu minim de 15 lire sterline.

Amanda Gearing, organizator senior din cadrul sindicatului GMB, a declarat: „Ascultăm lucrătorii Amazon și mesajul este foarte clar: această nouă rată de salarizare este o insultă. Așadar, ca răspuns, ne vom consulta în următoarele zile și vom anunța un nou val de acțiuni.”

Amazon, care are peste 30 de depozite în Marea Britanie, a declarat: „Revizuim în mod regulat salariile, pentru a ne asigura că sunt competitive și suntem încântați să anunțăm o nouă creștere pentru echipele noastre de operațiuni din Marea Britanie.”

Noul val de greve vine după o altă grevă care a avut loc la începutul acestei luni, dar şi după ce presa a scris că Amazon va concedia încă 9.000 de angajați, după ce a mai concediat 18.000 în ianuarie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare