Barometrul locurilor de muncă, lansat de ManpowerGroup BeLux, arată că angajatorii din sectorul Transport și Logistică din Belgia sunt mult mai precauți decât în această perioadă a anului trecut, dar sunt încă relativ încrezători în perspectivele lor de angajare.

În ciuda diferiților factori de criză, companiile de transport și logistică nu se așteaptă ca nivelul lor de angajare să scadă în primul trimestru al anului 2023, potrivit Transportmedia.be. Totuși, intențiile sunt precaute: 33% dintre angajatorii chestionați la sfârșitul lunii octombrie plănuiesc să-și crească forța de muncă până la sfârșitul lui martie, în timp ce 14% plănuiesc să-și reducă forța de muncă, iar 49% dintre angajatorii chestionați nu preconizează nicio schimbare. Prognoza netă de ocupare a forței de muncă este de +19, în scădere cu 1 punct față de trimestrul precedent, dar cu 49 de puncte mai slabă decât în urmă cu un an. „Scăderea intențiilor de recrutare nu este atât de pronunțată pe cât se aștepta. Această fază turbulentă prin care trebuie să treacă angajatorii și angajații se traduce printr-o precauție suplimentară. În timp ce companiile caută în continuare personal calificat într-un context de deficit de talente, ele continuă să facă tot posibilul pentru a-și menține forța de muncă intactă, astfel încât să fie pregătite odată ce recuperarea are loc. În acest context politic și economic incert, ne putem aștepta ca piața muncii să rămână sub presiune puternică în următoarele șase luni”, a declarat Sébastien Delfosse, Managing Director al ManpowerGroup BeLux (Belgia şi Luxemburg).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut