În mod previzibil, problema șoferilor de camion nu se limitează la o singură ţară, ci se răspândeşte în tot mai multe state. S-a afirmat deja că numărul șoferilor necesari în Anglia a fost aproape de 100.000 în octombrie anul trecut, iar 30.000 de șoferi de camion sunt așteptați să se pensioneze în Germania. 

De curând, Marea Britanie, America și Germania au anunțat că sunt căutați urgent peste 200.000 de șoferi de camion, notează Lojiport. Din cauza problemei transportului din Anglia, mai ales în ultimii ani, anunţurile despre șoferi de camion și salariile lor sunt în creștere. Potrivit ultimelor cifre, se precizează că în țară sunt căutați aproape 100.000 de șoferi de vehicule de transport şi că există un salariu minim de 3.200 de lire sterline pentru cei care se angajează. Pe de altă parte, această problemă este experimentată și în Germania, chiar dacă nu la fel de mult ca în Anglia. De asemenea, SUA continuă să caute șoferi de camion, deoarece au apărut probleme în lanțul de aprovizionare.

Purtătorul de cuvânt al Asociației germane de transport şi logistică (BGL), Dirk Engelhardt, a spus că în prezent există un deficit de șoferi de camion între 60.000 și 80.000 în Germania. „În plus, aproximativ 30.000 de șoferi de camion se pensionează anual în Germania.”

Lipsa șoferilor de camioane este o reală problemă a pieței de logistică. „Şoferii de camioane au nevoie de mai mult respect, nu doar de bani. Acești oameni nu ar trebui să fie văzuți că au părăsit școala şi devin șoferi.”

Afirmând că șoferii de camion din Germania câștigă între 30.000 și 40.000 de euro pe an, reprezentantul asociaţiei a spus că este „incredibil” că aceste câștiguri cresc la 60.000 de mii de lire sterline în Anglia. „Nu avem nicio problemă să le oferim șoferilor noștri de camion mai mulți bani. Dar trebuie să obținem acest surplus de la clienții noștri. Aceasta este adevărata problemă.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare