Guvernul Tirolului austriac a decis să mențină scutirea de circulație locală a interdicției de conducere pentru vehiculele comerciale care circulă în direcția est-vest și pentru traficul local pentru întregul an 2023, sancționând Italia și favorizând Elveția, protestează Anita.
Această interdicție limitează vehiculele care transportă anumite categorii de mărfuri să circule pe drumurile austriece, excluzându-le efectiv pe cele aflate în tranzit în transportul rutier internațional de mărfuri între nord și sud. O măsură contestată de asociația transportatorilor rutieri Anita, din Italia. „Extinderea scutirii pentru traficul de tranzit local și est-vest reprezintă încă o insultă la adresa sectorului transportului rutier de mărfuri, deoarece legitimează încă o dată o diferență de tratament a Guvernului tirolez, denunțată în mod repetat de asociația noastră, într-un coridor ca Brenner, de o importanță fundamentală pentru garantarea tranzitului mărfurilor către și dinspre Europa”, explică președintele Thomas Baumgartner.
Asociația precizează că „aceste derogări de la interdicții prevăd de fapt o diferențiere inacceptabilă între vehiculele aflate în tranzit pe teritoriul tirolez pe direcția sud-nord pentru legăturile de schimb de mărfuri dintre Italia și Europa de Nord și vehiculele care provin din Elveția și care trec prin această regiune în direcția estului Austriei, întrucât, în timp ce pentru primele folosirea vehiculelor Euro 6 înmatriculate după 31 august 2018 este obligatorie, pentru cele angajate în trafic local sau în tranzit est-vest vehiculele Euro 6 au voie să fie înmatriculate la orice dată”.
Anita intervine acum cu alte asociații și companii de transport în ceea ce privește limitele și interdicțiile austriece privind tranzitul vehiculelor industriale de-a lungul axei Brenner. În ultimele săptămâni, potrivit Trasporto Europa, acestea au prezentat un recurs împotriva Comisiei Europene la Curtea Europeană de Justiție, cu acuzația că nu a intervenit în această privință.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut