Industria mondială a semiconductorilor va investi peste 500 de miliarde USD în 84 de unități de producție de cipuri, care au fost sau vor fi construite din 2021 până în 2023, inclusiv pentru segmentul auto, relatează SEMI, asociația globală a industriei care reunește întregul lanț de aprovizionare de producție și design de electronice.

Creșterea estimată a numărului de fabrici la nivel mondial include un record de 33 de noi unități de producție de semiconductori care şi-au început construcția în acest an și încă 28 în 2023. „Cea mai recentă actualizare SEMI World Fab Forecast reflectă importanța strategică tot mai mare a semiconductorilor pentru o gamă largă de industrii din întreaga lume”, a declarat Ajit Manocha, președinte și CEO SEMI. „Raportul subliniază impactul semnificativ al stimulentelor guvernamentale în extinderea capacității de producție și întărirea lanțurilor de aprovizionare. Având în vedere perspectivele optimiste pe termen lung pentru industrie, investițiile în creștere în producția de semiconductori sunt esențiale pentru a pune bazele unei creșteri seculare determinate de o gamă diversă de aplicații emergente.”

Pe continentul american, Actul US Chips and Science a plasat regiunea în frunte la nivel mondial în noile cheltuieli de capital, deoarece investiția guvernamentală generează noi instalații de fabricare a cipurilor și susține ecosistemele furnizorilor. Din 2021 până în anul viitor, în America de Nord şi de Sud a început sau va începe construcția a 18 noi facilități.

China ar putea depăși numărul tuturor celorlalte regiuni cu cele 20 de noi unități de producție de cipuri planificate.

Impulsionate de European Chips Act, investițiile din Europa/Orientul Mijlociu în noi instalații de semiconductori sunt de așteptat să atingă un maxim istoric pentru regiune, cu 17 noi fabrici între 2021 și 2023.

Taiwan este de așteptat să înceapă construcția a 14 noi facilități, în timp ce Japonia și Asia de Sud-Est urmează să înceapă construirea a 6 noi facilități în perioada 2021-2023. De asemenea, Coreea va începe construcția a 3 facilități mari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut