Bridgestone a anunțat detalii despre ceea ce ar trebui să fie cea mai silențioasă anvelopă de până acum, U-AP 002, după 18 luni de testare internă și dezvoltare cu operatorul Stagecoach. Fiind cel mai mare client englez de flotă Bridgestone, Stagecoach a devenit și prima companie din Europa care își operează vehiculele ecologice cu noua anvelopă.

Potrivit Bridgestone, anvelopa a fost concepută special pentru cerințele flotelor de autobuze electrice și hibride și îndeplinește standardul 3PMSF pentru utilizare iarna. Emiţând doar 69 dB, U-AP002 reduce poluarea fonică cu 2 dB în comparație cu modelul anterior și oferă o capacitate de încărcare mai mare.

Cu o rezistență la rulare clasa B, pentru a contribui la îmbunătățirea consumului de combustibil și la reducerea emisiilor, anvelopa are o durată de viață mai lungă cu 9%, datorită peretelui lateral mai gros și carcasei mai puternice, asigurând astfel un kilometraj mai mare al anvelopei. De asemenea, prin reșaparea anvelopei, acest produs poate fi de îndelungă folosinţă. „Există adesea un compromis în ceea ce privește performanța atunci când sunt urmărite nevoile de mediu ale unei flote, dar nu şi în cazul U-AP 002. Aceasta este cea mai silențioasă anvelopă pe care am făcut-o vreodată, oferind în același timp performanțe de uzură mai mari față de predecesorul model”, a comentat Greg Ward, director de vânzări al Bridgestone. „Flotele trebuie să atingă obiective de durabilitate și eficiență mai mari, dar în acelaşi timp caută şi produse de lungă durată şi performante.”

Împreună cu anvelopa, producătorul furnizează şi un sistem electronic de etichetare RFID, pentru a spori trasabilitatea carcaselor anvelopelor pentru companii. Acest lucru, spune Bridgestone, va oferi un sistem eficient în timp, utilizatorii putând accesa datele şi optimiza costurile de proprietate. „Pe măsură ce apar tot mai multe vehicule electrice, e crucial să avem un produs de încredere care să susțină obiectivul nostru de a furniza aer mai curat în orașele pe care le deservim”, a declarat Sam Greer, director regional Stagecoach. „Suntem încântați că am lucrat cu Bridgestone la dezvoltarea și testarea anvelopei U-AP 002 pe flota din Manchester. Această anvelopă de autobuz a îndeplinit toate așteptările noastre.“

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare