Cererea de anvelope pentru autoturisme All Season a crescut cu 35%, iar pentru anvelopele de iarnă cu 9%. Comenzile din fabricile de mașini au scăzut cu 8% din cauza lipsei de componente.

Statisticile vânzărilor de anvelope ale membrilor Asociației Europene a Producătorilor de Anvelope și Cauciuc (ETRMA) au fost publicate pentru al patrulea trimestru și pentru întregul an 2021, iar Asociația Maghiară de Anvelope (HTA) a atras atenţia asupra lor.

Potrivit unui raport publicat de vg.hu, anul 2021 a fost în mod clar o perioadă de redresare pentru industrie. Singura excepție de la aceasta a fost segmentul de primă asamblare din fabrică, unde producătorii au reușit să înregistreze o scădere de 8% din cauza lipsei de cipuri. O creștere semnificativă de 25% a fost realizată în segmentul de anvelope noi pentru camioane.

Cererea de anvelope pentru autoturisme All Season a crescut cu 35%, iar pentru anvelopele de iarnă cu 9%. Piața secundară a anvelopelor pentru camioane și motociclete a crescut cu 12%, respectiv 14%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare