După cum remarcă Søfart.dk, AP Møller-Mærsk scapă de un alt sector de afaceri care nu se potrivește cu ambiția de a deveni o companie de logistică cu drepturi depline. Compania de transport maritim va separa compania de remorcare Svitzer într-o entitate independentă.

Danemarca va avea astfel o nouă companie de transport maritim independentă, care va fi listată la bursa din Copenhaga. Numele noii companii va fi Svitzer Group A/S. Separarea va fi adoptată oficial la adunarea generală a AP Møller-Mærsk din 22 martie.

În conturile anuale 2024 AP Møller-Mærsk, Svitzer este cotată cu o cifră de afaceri anuală de puțin peste 2 miliarde de dolari.

Svitzera fost înfiinţată în 1833, iar în 1979 a fost cumpărată de AP Møller-Mærsk. De atunci, a operat în perechi cu navele portcontainer ale companiei de transport maritim în terminale de pe tot globul.

Actualul președinte al consiliului de administrație al AP Møller-Mærsk, Robert Uggla, era CEO al Svitzer.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut