Cererea de spații de depozitare în Regatul Unit a determinat dezvoltarea recentă a mai multor unități mari pentru operatorii de logistică pe fondul ofertei limitate, remarcă Motor Transport.

Dezvoltatorul imobiliar Panattoni și-a asigurat autorizaţia pentru un depozit speculativ de 417.570 m2 lângă M18 din Doncaster și este încrezător că va găsi un client: „Recent, am închiriat 630.000 m2 la Panattoni Park Rotherham, iar acum suntem încântați să aducem în față o nouă dezvoltare speculativă mare în South Yorkshire”, a declarat Dan Burn, director de dezvoltare la Panattoni. „În ciuda vântului din faţă, cererea rămâne ridicată în regiune și oferta limitată, în special pentru depozitele de tip big box, de peste 400.000 m2.”

St Francis Group a finalizat un depozit de 113.641 m2 în Walsall, „disponibil imediat pentru ocupare”. „Având în vedere nivelurile predominante ale cererii din zonă și lipsa ofertei, suntem încrezători că vom anunța o închiriere foarte curând”, spune Gareth Williams, director de dezvoltare la St Francis.

Și firma de construcții Glencar a finalizat construirea a patru depozite cu o suprafață totală de 116.000 m2 pentru St Modwen Logistics în Newport. Parcul este o dovadă a creșterii economice în regiunea de sud-vest.

Un nou raport a arătat că locația, apropierea de o sursă fiabilă de energie electrică și importanța operațiunilor de depozitare durabile, inclusiv oportunitățile oferite de energia solară, sunt factori critici pentru sprijinirea depozitării mai ecologice. Tracy Clarke, manager de soluții de business la Linde Material Handling UK, care a produs raportul, a declarat: „Când luăm în considerare sustenabilitatea în logistică, primele noastre gânduri se îndreaptă către transport. Cu toate acestea, potrivit Asociației de depozitare din Regatul Unit (UKWA), depozitarea în această țară a avut o creștere de 32% în ultimii șase ani.” Depozitarea este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie, împreună cu comunitatea mai largă de logistică. „Contribuim cu 139 de miliarde de lire sterline la economia Regatului Unit, cu 1 din 10 angajați din sectorul privat fiind din industria noastră”, subliniază CEO-ul UKWA, Clare Bottle.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare