Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA (CN APM) a înlocuit nouă vehicule vechi din parcul auto, uzate, mari consumatoare de combustibil, utilizate preponderent în regim de tură 24/24h, 7/7, cu nouă autoturisme noi electrice, mai puțin poluante și eficiente energetic. Cel mai vechi autoturism înlocuit era fabricat în 2004, restul fiind din 2013, cu un rulaj foarte mare.

Achiziția a fost realizată prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 – componenta Rabla Plus și are ca obiectiv reducerea emisiilor de GES, prin tranziția către combustibili alternativi, cu emisii reduse.

Valoarea totală a achiziţiei este de 1.596.532,68 lei (TVA inclus), din care 460.500 lei cu finanțare din Fondul pentru Mediu pentru un număr de 9 ecotichete, iar diferența din bugetul propriu al companiei.

În completarea achiziției, CN APM SA Constanța a pus în funcțiune 10 stații de încărcare pentru mașini electrice în Portul Constanța, destinate autoturismelor companiei, în zona Gara Maritimă (3), hala parc auto a CNAPM (3), Sucursala Energetică Port (1), Sucursala Nave Tehnice Portuare (1) şi parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud (2 stații).

Fiecare stație are o putere totală de 44 kW, este dotată cu două prize (22kW fiecare), conectori Type 2 – C și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal deține o funcție de contorizare a energiei electrice consumate și display TFT.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut