Producătorul turc de electrocasnice Arctic a investit 37,8 milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica de maşini de spălat din Ulmi (Dâmboviţa), dublându-și capacitatea. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, odată cu deschiderea noii linii, fabrica va produce 2,2 milioane de mașini de spălat rufe anual.

De la lansarea producţiei în 2019, fabrica a produs peste 2 milioane de mașini de spălat, în peste 300 de modele. „Odată cu operaționalizarea completă a celei de-a doua linii de producție la Ulmi, Arctic va fabrica anual peste 5 milioane de electrocasnice în țară. Împreună cu cei 46 de furnizori locali, Arctic a contribuit decisiv la consolidarea acestei industrii, transformând România într-un hub important la nivel regional”, a declarat directorul executiv al Arctic, Murat Buyukerk.

Unitatea de 700.000 m2 din Ulmi, care a fost deschisă după o investiție de 160 de milioane de euro, combină robotica şi inteligența artificială cu producția tradițională. Aproximativ 70% din operațiunile de producție se bazează pe aplicații industriale IoT, iar cei 200 de roboți care lucrează alături de personal au crescut productivitatea cu 30%.

Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, Arctic a înregistrat în 2020 un profit de 121,28 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 271,94 milioane de lei. Compania a fost achiziționată de Arcelik în 2002, iar în prezent administrează fabricile din Ulmi și Găești, totalizând până la 5.500 de angajați. Circa 84% din produsele Arctic sunt exportate în 80 de țări, fabrica din Găești producând până în prezent 40 de milioane de frigidere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare