Serviciile de inspecție socială continuă să se concentreze pe firmele de curierat care angajează curieri independenți în Belgia: după ce depozitul DPD din Mechelen a fost sigilat la sfârșitul săptămânii trecute, PostNL a fost controlat (din nou), iar primele constatări au fost găsite suficient de convingătoare pentru procuror pentru a decide arestarea a opt persoane. Ulterior, acestora li s-au adăugat şi CEO-ul departamentului belgian, adjunctul său şi încă un angajat.

Acțiunea, care a fost realizată de poliția federală în colaborare cu inspectoratul de muncă și inspectoratul social, a vizat trei depozite ale transportatorului olandez de colete din Willebroek, Wommelgem și Turnhout. Primele două depozite au fost sigilate, așa cum a fost cazul şi pe 22 noiembrie 2021, dar de data aceasta judecătorul de instrucție a semnat mandate de arestare pentru opt angajaţi, sub suspiciunea de trafic de persoane, fraudă socială și apartenență la o organizație criminală. Potrivit sindicatului BTB-ABVV, această acțiune confirmă că livratorii de colete nu și-au respectat promisiunile făcute la sfârșitul anului trecut de a pune lucrurile în ordine. În centrul anchetei se află subcontractele pentru livrările de last mile care ar fi fost implementate cu tarife considerate prea mici. Apoi, la numai o zi după raidul de amploare, s-a anunţat că şi CEO-ul departamentului belgian, Rudy Van Rillaer, și secundul său, directorul de operațiuni pentru Belgia, au fost arestaţi. Duo-ul principal este suspectat de trafic de persoane și de conducere a unei organizații criminale, anunţă DPG Media. Pe lângă cei doi, a mai fost arestat și un al treilea angajat al companiei. Infracțiunile care au dus la reţinerea conducerii PostNL pot duce la pedepse de la șase luni la trei ani, notează transportmedia.be.

PostNL operează nouă depozite și un centru de sortare în Belgia, iar șase dintre aceste facilități au fost supuse verificărilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare