Grupul Arval introduce pe piața din România o aplicație mobilă de car sharing dedicată exclusiv companiilor, care are în centrul preocupărilor confortul și mobilitatea angajaților. Aplicația Arval Car Sharing ajută managerii de flote să eficientizeze costurile cu flota și să ofere angajaților mașini pe care aceștia să le partajeze cu ușurință.

Apărută ca răspuns la problemele întâmpinate în timpul pandemiei, ideea de car sharing corporativ este astăzi tot mai utilizată la nivelul companiilor. Conform Observatorului Arval pentru Mobilitate – Barometrul Flotelor și Mobilității 2023 (un studiu anual realizat în România și la nivel mondial de BNP Paribas Group, din care face parte si Arval Service Lease Romania), 64% dintre companiile din România au implementat deja cel puțin un sistem de mobilitate pentru angajații lor, în timp ce 90% dintre acestea au planificate investiții sau intenționează să investească în astfel de soluții de mobilitate sustenabilă. În concordanță cu tendințele europene, în România, cele mai răspândite astfel de soluții sunt transportul public și partajarea autoturismelor. “Cu Arval Car Sharing completăm portofoliul de produse de mobilitate cu un plus de avantaje pentru utilizatorii finali, angajații respectivelor companii. Dacă un manager de flotă are acces în timp real la o mulțime de date relevante, care vor contribui la formarea unei arhitecturi dinamice și eficiente a flotei companiei, angajații se bucură de o experiență fluidă, având nevoie doar de telefonul mobil pentru a rezerva, deschide și porni un autoturism. De asemenea, vorbim despre un produs high-end ce a fost dezvoltat de BNP Paribas și rafinat în timp pe piețe din Europa, ceea ce înseamnă că acum, la momentul lansării în România, Arval Car Sharing este o soluție modernă ce și-a dovedit viabilitatea în peste 10 țări”, a declarat Roxana Lupescu, General Manager Arval România.

Avantajele adoptării soluției Arval Car Sharing sunt multiple și se împart pe două paliere principale: pentru angajați și pentru angajatori.

Astfel, companiile care operează flote auto vor dispune de un ajutor în reducerea efectivă a costului total de operare sau mobilitate (TCO), optimizarea utilizării mașinilor din flotă, optimizarea ocupării locurilor de parcare, și nu în ultimul rând un beneficiu de imagine prin fidelizarea angajaților.

Platforma de management a flotei pe care a fost dezvoltată aplicația permite repartizarea autoturismelor pe categorii către angajați și accesul la date care permit un grad ridicat de eficientizare. Nivelul de utilizare al autoturismelor crește, iar în cazuri specifice se poate chiar ajusta numărul mașinilor din flotă, dacă nu este calibrat pe nevoile curente. În același timp, monitorizarea continuă a flotei contribuie la procesul de eficientizare prin livrarea de date în timp real cu privire la modul și gradul de utilizare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut