Dispozitivele electronice, precum și produsele chimice și farmaceutice, sunt din ce în ce mai vizate de hoții de mărfuri din camioane, în vreme ce textilele și țigările nu mai sunt la fel de atrăgătoare pentru aceştia, observă Asociația Germană de Asigurări (GDV).

Aproape 26.000 de camioane sunt atacate de hoţi în Germania în fiecare an. Potrivit statisticilor, se comit furturi la fiecare 20 de minute. În fiecare an, valoarea bunurilor sustrase este estimată la 1,3 miliarde de euro. Daune suplimentare de 900 de milioane de euro se referă la penalități contractuale pentru livrarea întârziată, costuri de reparație și pierderi de vânzări și producție pentru clienți, scrie Logist.Today.

Potrivit CEO-ului GDV, Jörg Asmussen, deşi produsele chimice și farmaceutice erau rareori furate înainte de pandemie, în 2022 acestea însumau 7% din furturi. Ponderea dispozitivelor electronice furate a crescut de la 12% la aproape 20% din 2017 până în 2022, în timp ce ponderea textilelor și țigărilor furate a scăzut semnificativ. „În ceea ce privește produsele chimice și farmaceutice, infractorii par să răspundă la blocajele globale de aprovizionare pentru aceste bunuri, pe care probabil le pot vinde pe piața neagră la prețuri mari.”

În total, GDV a evaluat un total de 1.007 furturi de mărfuri asigurate din 2017 până în 2022. „Avem nevoie de investiții în tehnologia de siguranță pentru camioane și remorci și de locuri de parcare mai sigure pentru camioane. Asociațiile cer mai mult sprijin din partea autorităților”, spune Jörg Asmussen.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut