Urban Scope în colaborare cu Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și Biz Matters anunță lansarea proiectului „Dezvoltarea Studiului de e-ticketing pentru Primăria Municipiului Chișinău”, un parteneriat strategic pentru dezvoltarea transportului public în Chișinău. Proiectul vizează dezvoltarea Sistemelor Inteligente de Transport în Chișinău, ceea ce reprezintă un pas semnificativ în direcția modernizării infrastructurii de transport public și, totodată, primul proiect în consorțiu pentru Urban Scope și Asociația Română pentru Smart City în Republica Moldova.

Parteneriatul a fost stabilit pe 8 decembrie, în prezența primarului Chișinăului, Ion Ceban, acesta fiind începutul dezvoltării unui nou sistem în transportul public din capitala Republicii Moldova. Proiectul, susținut prin finanțare europeană în cadrul Inițiativei de Dezvoltare a Transportului din Chișinău, se concentrează pe crearea unui sistem inteligent de e-ticketing.

Acest demers va aduce îmbunătățiri semnificative în viața comunității, prin facilitarea accesului la un serviciu de transport public mai eficient, adaptat tehnologic și centrat pe nevoile călătorilor. Inovația stă la baza acestui sistem, care promite să transforme complet experiența călătorilor prin implementarea tehnologiei de ultimă oră pentru achiziția și utilizarea biletelor într-un mod simplu și eficient. Sistemul va contribui și la optimizarea operativă a transportului public, având un impact pozitiv asupra mediului. „Acest proiect din Chișinău, realizat în colaborare cu Urban Scope și BizMatters Consulting, nu este doar o extindere a activității noastre dincolo de granițele României, ci și o demonstrație a experienței și competenței noastre acumulate în domeniul dezvoltării urbane inteligente. Experiența din România, care ne oferă o înțelegere profundă a provocărilor și oportunităților în transformarea orașelor în comunități inteligente, eficiente și orientate către nevoile cetățenilor, este acum valorificată în Moldova. Este un pas important în misiunea noastră de a promova orașe inteligente și sustenabile în regiune. Prin acest proiect, dorim să aducem un impact pozitiv asupra calității vieții în Chișinău și să demonstrăm cum tehnologia și inovația pot transforma eficient serviciile publice. Colaborarea strânsă cu partenerii noștri și cu autoritățile locale va fi esențială în acest proces”, declară Eduard Dumitrașcu, Președinte ARSC.

Radu Dragomir, CEO Urban Scope, a adăugat: „Colaborarea cu Asociația Română Smart City în cadrul consorțiului format reprezintă un pas uriaș către materializarea viziunii noastre comune de a inova și îmbunătăți transportul public. Acest proiect, parte a inițiativei ‘MOVE IT like Lublin’, finanțat de UE, nu este doar o oportunitate de a implementa soluții tehnologice avansate, ci și o platformă de a modela viitorul mobilității urbane într-un mod care răspunde direct nevoilor și așteptărilor cetățenilor din Chișinău. Ne propunem să dezvoltăm un sistem de e-ticketing intuitiv și accesibil, care va simplifica și eficientiza experiența de călătorie pentru fiecare utilizator. Pe parcursul acestui proiect, ne vom concentra pe integrarea tehnologică, dar și pe adoptarea soluțiilor noastre la contextul specific al Chișinăului.”

Eduard Dumitrașcu, fondatorul ARSC, a dezvoltat conceptul de smart city în România. Recent, el a fost desemnat responsabil în cel mai mare proiect de Smart City din lume, în valoare de 500 miliarde dolari, dezvoltat în Arabia Saudită, fiind singurul român implicat într-un proiect de asemenea amploare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut