Uniunea Profesioniştilor şi Lucrătorilor Independenţi din Spania (UPTA) solicită printr-un comunicat de presă ca lucrătorii independenţi de livrare de colete să folosească tahograful în munca lor zilnică, întrucât îi consideră „sclavi ai timpului”.

„Transportul autonom de colete prezintă date dramatice în ceea ce privește accidentele de muncă și siguranța rutieră. Precaritatea locului de muncă la care este supus acest sector este de o asemenea amploare încât studiile efectuate arată că numărul mediu de ore lucrate depășește cele 13 ore de conducere. În această grupă, anul trecut s-au înregistrat 15 accidente mortale, 3.319 accidente în sectorul transporturilor, reprezentând 11% din accidentele de muncă ale lucrătorilor independenţi, 61 dintre ele foarte grave și cu consecințe ca invaliditate parțială sau totală.

Această suprasolicitare a devenit o adevărată bombă cu ceas în ceea ce privește prevenirea accidentelor de muncă și, în consecință, siguranța celorlalţi șoferi și participanţi la trafic.

O exploatare foarte clară a lucrătorilor independenți are loc cu impunitate totală. Este imposibil să se determine în mod fiabil orele de muncă și din acest motiv a devenit un sector în care coexistă falși lucrători independenți și lucrători independenți dependenți fără niciun tip de control din partea administrațiilor competente”, declară Eduardo Abad, președintele UPTA. „Singura soluție este modificarea Legii transporturilor și solicitarea ca toate autovehiculele care desfășoară activități independente de transport, livrare colete și altele asemenea, să aibă obligatoriu un tahograf care să permită cunoașterea timpilor de conducere.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare