Asociațiile de instructori auto și cluburile auto din Germania se plâng de o creștere semnificativă a costului obținerii permisului de conducere, acesta fiind acum între 3.000 şi 4.000 de euro, după cum relatează Verkehrs Rundschau.

ADAC a precizat că scumpirea are la bază costuri mai mari ale vehiculelor, costuri crescute cu combustibilul și, mai ales, costuri mai mari cu personalul, din cauza lipsei severe de instructori auto. Cu toate acestea, există diferențe regionale mari. Potrivit lui Kurt Bartels, șeful Asociației instructorilor de șoferi din Rinul de Nord, școlile de șoferi sunt obligate să transfere costurile crescute candidaţilor la șoferie. În plus, potrivit Asociației Instructorilor din Berlin, lipsa termenelor limită de testare duce, de asemenea, la creșterea costurilor pentru mulți candidaţi. „În urmă cu douăzeci de ani, erau aproximativ 20, astăzi sunt 30 – 40 de ore. Pe lângă cerințele mai stricte ale testelor, şi traficul a devenit mai complex, mai ales în zonele metropolitane, de exemplu din cauza densităților mai mari de vehicule, trotinete electrice și bicicliști. Marea majoritate a șoferilor noi au nevoie de cel puțin 30 de ore de condus pentru a fi pregătiți să susțină testul”, spune Malte Dringenberg, reprezentant al Clubului Auto din Germania (AvD). Potrivit acestuia, costul unui permis categoria B cuprinde următoarele costuri: suma de bază pentru înscriere variază de la 250 la 400 de euro, o lecție de 45 de minute costă de la 55 la 70 de euro. Taxa pentru examenul teoretic este de 50 de euro, examenul practic este de la 150 la 180 de euro. Costurile pentru testele oftalmologice și formarea de prim ajutor sunt însă acoperite.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut