Guvernul federal german a decis să prelungească suspendarea interdicțiilor privind circulația vehiculelor comerciale în zilele de duminică și sărbători, cel puțin până la 30 iunie 2021, în contextul generat de pandemia de Covid-19.

Asociația italiană de transport rutier Anita cere ca Italia să adopte o măsură similară, deoarece de la începutul lunii mai, Ministerul Transporturilor a restabilit calendarul iniţial al interdicțiilor, după suspendarea din 25 martie 2020. „Hotărârea Germaniei ne lasă un gust amar, arătând că în străinătate se acordă o atenție mai mare sectorului de transport”, comentează Thomas Baumgartner, președintele asociației. „Cerusem să menținem suspendarea interdicțiilor pentru vehiculele grele și în Italia până la sfârșitul stării de urgență generată de Covid-19, astfel încât să continuăm să asigurăm fluxul de mărfuri și să ajutăm la redresarea economiei pusă la grea încercare în ultimul an. Însă, încă o dată, nevoile din lumea producției și logisticii au fost puse în plan secund.”

În ultimele zile, paisprezece grupuri de transport rutier i-au cerut ministrului Mims (fostul Minister al Transportului) să lanseze o iniţiativă privind suspendarea interdicțiilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare